چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
هارد M.2 چیست؟چیست؟
این نوع هارد یک نوع رابط فیزیکی است که برای میزبانی از حافظه های SSD M.2 بر روی مادربردها تعبیه شده است. که در اندازه های مختلفی تولید شده اند که متداول ترین آن ها نسخه “2280” است که ابعاد آن 22 میلی متر در 80 میلی متر است.
یکی از ویژگی های این نوع حافظه سرعت بسیار بالاتری نسبت به نسل های قدیمیتر SSD یعنی نسخه های SATA است.اس اس دی ها M.2 به دلیل پشتیبانی از پروتکلهای جدید مانند PCIe می تواند کارایی و عملکرد بسیار بهتری را ارائه کند.
هارد SSD SATA چیست؟
این نوع از SSD ها نیز از تکنولوژی حالت جامد بهره میبرد اما رابط فیزیکی آن برای اتصال به مادربرد Serial ATA یا SATA است.این رابط محدودیت هایی در انتقال داده دارد که منجر به کاهش سرعت هارد های SSD SATA در مقایسه با SSD M.2 می شود. با این حال این SSD به عنوان یک گزینه خوب برای افرادی که مادربرد سیستم یا لپ تاپ آن ها از سوکت M.2 پشتیبانی نمی کند ولی می خواهند از هارد های HDD به SSD مهاجرت کنند.این نوع از SSD قیمت مناسب تری در مقایسه به SSD M.2 برخوردار هستند.
کاربردهای انواع هارد SSD
SSD m2:این نوع از حافظه ذخیرهسازی برای سیستم هایی مورد استفاده قرار می گیرند که به کارایی و سرعت بالا احتیاج دارند.به عنوان مثال از هارد های SSD M.2 در سیستم های گیمینگ، رندرینگ و سرور استفاده می شود زیرا تفاوت بسیار زیادی را در سرعت و عملکرد دستگاه ایجاد می کنند.
در سال های اخیر تقریبا بیش از 90 درصد مادربرد ها و لپ تاپ از سوکت M.2 پشتیبانی می کنند ولی باز هم هنگام خرید مادربرد دقت داشته باشید که حتما از سوکت M.2 پشتیبانی کند.
SSD SATA:هاردهای SSD SATA به دلیل قیمت مقرون به صرفه، برای ارتقا لپتاپها و سیستمهای قدیمی که از سوکت M.2 پشتیبانی نمی کند، استفاده می شود و می تواند تاثیر نسبتا خوبی در سرعت بارگذاری سیستم عامل و برنامه ها بگذارد.این نوع هارد ها گزینهی خوبی برای کاربران عمومی و روزمره محسوب میشود.
هاردهای SSD از استحکام بسیار زیادی در برابر شوک های فیزیکی و استرس برخوردار هستند که این ویژگی به طول عمر بیشتر و افزایش امنیت اطلاعات شما کمک بسزایی می کند. هاردهای SSD از نظر مصرف انرژی نیز در رده بسیار بهتری به نسبت هارد های HDD قرار می گیرد.
این نوع از دیسک های ذخیره ساز اطلاعات کاملا بدون صدا و خنک به فعالیت خود ادامه می دهند که این امر موجب طول عمر هارد می شود.
در نهایت، انتخاب بین SSD M.2 و SATA SSD بستگی به نیازها و بودجه شما دارد. اگر به دنبال سرعت و عملکرد بالا هستید و سیستمتان از قابلیتهای PCIe پشتیبانی میکند، SSD M.2 گزینهی مناسبی است اما اگر به دنبال تسریع سادهتر سیستم یا ارتقاء از HDD به SSD هستید، SATA SSD گزینهی مناسبتری خواهد بود. همچنین، در نظر داشته باشید که تکنولوژیها با گذر زمان بهبود مییابند و انتخاب شما باید با توجه به شرایط فعلی و آیندهی خود انجام شود.